Monday, March 10, 2014

COWSTYLE Shizen Gokochi Facial Soap "Green Tea" (自然ごこち ”茶”)

Nah, nah it's not chocolate or green tea leaves from Japan. Lol. Awal kemunculan produk ini juga yang membuat aku interested banget di packagingnya yang bener-bener kayak oleh-oleh dari Jepang. Ini adalah face wash dengan bentuk sabun dari Cowstyle. Bahkan belum dibuka kotaknya pun, wangi green tea sudah membuat saya ketagihan untuk menyiumnya berulang-ulang. Hands down, saya suka banget dengan green tea. Especially olahan macha, apapun itu :3
Nah, nah it's not chocolate or green tea leaves from Japan. Lol. From the early launched of this product is also makes me really interested in the packaging which is really like a souvenir from Japan. It's a face wash with soap form from Cowstyle. Even the box was unopened, the green tea scent really makes me addicted to sniff on it more and more. Hands down, I do love green tea. Especially anything processed from macha, whatever it is: 3




Apa saja kandungan yang ada di dalam sabun ini? Tentu saja jika melihat packagingnya, kandungan utama dari sabun ini adalah ekstrak green tea bukan? Yup, sabun ini mengandung ekstrak green tea yang kaya akan catechin dari Kyoto Uji Green Tea sebagai bahan pelembab. Sabun Shizen Gokochi Green Tea ini mengandung tujuh unsur perawatan alami diantaranya: 
1. Ekstrak teh hijau 
2. Asam Hialuronat 
3. Collagen alami 
4. Minyak Jojoba 
5. Ekstrak Althea 
6. Kandungan Ceramid alami 
7. Minyak Zaitun 
Sabun ini diklaim juga dapat meninggalkan sensasi segar dan halus, serta menjaga kelembaban pada kulit. Selain itu juga dapat menghilangkan sel kulit mati dan kotoran wajah dan mencerahkan kulit dan bring out your complexion.
What's the ingredient of this soap? Of course if you see packaging, the main ingredient of this soap is green tea extract right? Yup, this soap contains green tea extract with plenty catechin extracted from Kyoto Uji Green Tea as a moisture ingredient. This Shizen Gokochi Green Tea soap contains seven elements of natural treatments as follow:
1. Natural green tea extract 
2. Natural hyaluronic acid 
3. Natural collagen 
4. Natural jojoba oil 
5. Natural althea essence 
6. Natural ceramide derivative 
7. Natural olive squalane
This soap is also claimed can left fresh and smooth sensation, and also keep the skin moisture. It also can remove dead skin cells and dirt of whitehead, brighten the skin and bring out your complexion.



Come closer and give a peek. 



Taraaaahh! Kamu akan mendapatkan dua buah barang. Pertama yang sebelah kiri adalah 泡立てネット alias awadate netto alias foaming net. Kemudian yang sebelah kanan tentu saja si sabun green tea yang sangat wangi.
Taraaaahh! You will get two items. First on the left is 泡立て ネット a.k.a awadate netto a.k.a foaming net. Then the right side of course the really well-scented green tea soap.


Foaming Net

The Soap

This Set You Will Get

Well, pasti banyak yang bilang penggunaan sabun padat untuk face wash terasa sangat konvensional, sekarang kan sudah ada facial foam, dsb. Menurut Cowstyle sendiri, penggunaan sabun padat untuk muka sekarang ini menjadi pilihan di Jepang karena tidak mengggunakan proses kimiawi dan aman untuk kulit muka. Kemudian tambahan dari saya adalah penggunaannya yang hemat. No one could deny.
Well, certainly many people probably say using bar soap for face wash is very conventional, becauuse right now there're facial foam, etc.. According Cowstyle itself, nowadays, the used of facial bar soap is the first option in Japan because it didn't use any chemical process and it's safe for facial. Then I think the usage of bar soap is more economical. No one could deny.

かわいい!!!



Bagaimana cara menggunakan sabun ini? Gampang banget! Masukkan sabun ke dalam jaring sabun, kencangkan pengikatnya jika perlu, basahkan tangan atau sabunnya dan gosok-gosok ke tangan untuk segera menghasilkan busa dalam jumlah besar.
How to use this soap? So easy! Put the soap into the net, tighten the straps if necessary, wet the hands or soap and rub the soap to hands to produce large amounts of foam.




Busa yang dihasilkan tergantung seberapa lama kita menggosok jaringnya. Makin lama, makin melimpah busa yang dihasilkan. Sama seperti Bouncia Body Soap, busa yang dihasilkan benar-benar foamy banget. Nggak bubbly loh ya, tapi foamy! Tekstur busanya lebih padat dan sangat gentle diaplikasikan ke wajah kita. Ketika dibilas, wajah kita terasa bersih kesat.
The resulting foam depending on how long we rub the net. The longer, the more abundant foam produced. Just like Bouncia Body Soap, the resulting foam really-really foamy. Not bubbly, but foamy! The texture of the foam is denser and very gentle to be applied to our faces. After washed off, our face feels squeaky clean.




Green tea sendiri sudah dikenal dengan antioksidan yang tinggi. Nggak cuma dikonsumsi, tapi dengan digunakan diluar tubuh kita juga sangat bermanfaat. Green tea sendiri juga tidak sedikit digunakan dalam skin atau facial care karena kemampuannya untuk mengurangi jerawat atau kemerahan. Saya sendiri memiliki kulit yang mudah berjerawat dan berpori-pori besar. Sebelum saya mempost review saya tentang sabun ini, saya sudah menggunakan sabun ini dari awal saya menerimanya. Hasilnya, wajah saya terasa lebih lembut dan kenyal. Minyak di wajah juga hilang dengan sempurna. Dan yang lebih pentingnya, pori-pori saya terlihat lebih mengecil. Pokoknya suka banget sama hasilnya. 
Green tea itself has been known for its plenty antioxidant. Not only be consumed, but to be used outside of our bodies are also very useful. Green tea itself are used in bunch of skin or facial cares because of its advantages to reduce acne or redness. I myself have acne prone skin and big pores. Before I post my review about this soap, I've been using this soap from the beginning I received it. As the result, my face feels so soft. The oil on my face is also completely vanished. And more important thing is, my pores look smaller. So so sooo love the results.





Kamu bisa menyimpan sabunnya kembali seperti ini dan digantung di dalam kamar mandi.
You can store the soap like this and hung in the bathroom.




Harga bervariasi sekitar Rp 60.000an.
The price can be variant around IDR 60.000.






好きなこと:

  • very cute packaging
  • economically usage
  • calming green tea scent
  • abundant foam
  • tightening my pores
  • squeaky clean
  • makes my face feels soft


嫌いなこと:

  • a bit pricey
  • dries my skin lil bit






Where to get this AMAZING FACE SOAP??
Just come to GUARDIAN, GRANDLUCKY, PAPAYA, YOGYA
Or
Online Store Sukamart or Nihonmart


Don't Forget to Visit
COWSTYLE Indonesia (FB FanPage) Hit the LIKE!



2 comments:

  1. Hi sis sharing aja untuk dapatkan Shizen Gokochi bisa di
    http://nihonmartbeauty.com/54-shizen-gokochi-facial-soap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok thanks^^ aku tambahkan infonya ya^^

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...